Alocare numar AS

Un Sistem Autonom este constituit dintr-un grup de retele ce folosesc Internet Protocol, grup ce este mentinut de unul sau mai multi operatori de retea, cu o singura politica de routare, clar definita. La efectuarea schimbului informatiei de routare în exterior, fiecare AS este identificat printr-un numar unic: Autonomous System Number (ASN).

Alocare
Numarul AS (Autonomous System Number) se aloca clientilor care doresc sa realizeze rutari dinamice si balansari de trafic folosind protocolul BGP.

Cerinte obligatorii
Pentru alocarea unui numar AS este necesar sa aveti minimum doua legaturi de acces la Internet prin doi provideri diferiti si detinerea unei clase de cel puţin 256 IP-uri (/24).

Posibile conditii impuse de provideri
Fiecare provider poate avea propria politica si propriile conditii. In acest sens va rugam ca, inainte de a solicita un numar AS, sa verificati existenta acestor conditii cu providerii Dvs.
* Taxa de alocare numar AS se plateste o singura data, reprezinta costul unui serviciu si include si taxa anuala doar daca alocarea se face dupa primele 6 luni din anul in curs.
* Taxa anuala reprezinta costul de mentenanta. Facturarea pentru taxa anuala va avea loc in prima luna a fiecarui an calendaristic.
* Preturile sunt exprimate in EURO, nu includ TVA si se calculeaza la cursul B.N.R. +2% din ziua facturarii.
* Termenul de locare AS este de 5-14 zile lucratoare de la receptionarea plati.

Tarife pentru alocare AS
Alocare numar AS Alocare MNT Taxa anuala AS Taxa anuala MNT
€215 (taxa unica) €50 (taxa unica) €215 €15

COMANDA LUNAR / ANUAL