Alocare adrese IPv6

Adresa IP este un numar unic pe care echipamentele il folosesc pentru a comunica intre ele intr-o retea utilizand standardul TCP/IP. Orice echipament dintr-o retea, fie el computer, router, server, imprimanta sau telefon IP, trebuie sa fie identificat printr-o adresa unica..

Internet Protocol version 6 (sau IPv6) este o noua versiune de adresa IP, dezvoltata pentru a putea inlocui adrese IPv4 in internet. Adresele au o lungime de 128 biti si se considera ca fiind suficient pentru o perioada indelungata. In teorie, exista 2128 adrese IPv6 unice. Datorita formatului destul de mare al IPv6, acesta permite impartirea in blocuri de dimensiuni mari si devine posibila introducerea unor informatii suplimentare de routing in adresa (spre exemplu 2a02:ec0:0000:0000:0000:0000:63dc:12d3).

Alocarea subnet-urilor se realizeaza de catre organizatii non-profit, denumite si RIR (Regional Internet Registry), precum RIPE; dar si de companii ce au calitatea de membri ai acestor organizatii sau companii afiliate membrilor, fie ele publice, private sau de alta natura juridica, precum ITDATA TELECOM.

Plata pentru alocarea adreselor IP cu ciclu de plata lunar
* Taxa de alocare IP se plateste o singura data, reprezinta costul unui serviciu si nu include taxa lunara.
* Taxa lunara reprezinta costul de mentenanta. Facturarea pentru taxa lunara va avea loc in prima zi a fiecărei luni calendaristice.
* Preturile sunt exprimate in EURO, nu includ TVA si se calculeaza la cursul B.N.R. +2% din ziua facturarii.
* Termenul de alocare IP-uri este de 2-5 zile de la receptionarea plati.

Alocare adrese IP - Anual
Dupa completarea formularelor si inregistrarea adreselor IP, veti fi proprietarul dreptului de utilizare si puteti dispune dupa cum doriti de acestea. Trebuie mentionat ca adresele IP vor ramane alocate doar atat timp cat indepliniti conditiile solicitate de RIPE NCC si va platiti taxa anuala catre, (ITDATA TELECOM).

Tarife pentru alocare IP-uri – Lunar
Dimensiune bloc IPv6 Taxa Alocare Taxa Lunara
/48 (block) €120 (taxa unica) €65
/47 (block) €240 (taxa unica) €120


Tarife pentru alocare IP-uri – Anuala
Dimensiune bloc IPv6 Taxa Alocare Taxă Anuala
/48 (block) €400 (taxa unica) €165
/47 (block) €750 (taxa unica) €325

COMANDA LUNAR / ANUAL